Golf Shots uitgelegd

De meeste shots in golf kunnen worden onderverdeeld in de volgende soorten foto's:

Rijden

Dit is een afstandsschot meestal genomen vanaf het T-stuk, maar kan indien nodig ook van de vaargeul worden genomen. Het doel van dit type opname is om de bal zo ver mogelijk naar de green te verplaatsen. Een amateurgolfspeler kan een bal verwachten van ongeveer 200 - 260 meter met schijven van meer dan 300 meter die door enkele van de beste golfers kunnen worden bereikt.

Nadering

Dit verwijst meestal naar de tweede of een volgende opname die de bedoeling heeft om de bal op de green af ​​te leveren. Meestal wordt dit genomen met een geschikt strijkijzer voor de vereiste afstand.

putt

Dit is een korte afstandsschot bedoeld om de bal over de grond te rollen en wordt meestal uitgevoerd op de green. Bij het plaatsen moet een golfer de lijn naar het gat zorgvuldig overwegen, rekening houdend met de helling, zowel links als rechts en op en neer, om ervoor te zorgen dat ze correct richten en de bal met de perfecte hoeveelheid kracht slaan. Nauwkeurig putten kan vaak een rondje golf maken of breken.

Lay-Up

Het doel van een lay-up is om de bal in een gunstige positie te houden om de huidige foto veiliger te maken of de volgende foto gemakkelijker te maken. Een voorbeeld zou zijn als er een watergevaar was tussen de vaargeul en de green, een speler zou kunnen liggen op de vaargeul in de buurt van het watergevaar om een ​​boete te voorkomen door in het water te landen, en een tweede schot van daar naar land te nemen op groen.

spaander

Een chipshot is een zeer korte foto gemaakt zonder een volledige swing te gebruiken. Ze worden meestal gebruikt als korte naderingsfoto's, als een shot op korte afstand of om de bal uit een gevaar te halen.

stempel

Een stootschot houdt de bal dicht bij de grond, meestal om te voorkomen dat hij op boomtoppen of andere laaghangende gevaren botst. Een stootschot kan ook worden gebruikt bij het raken van harde wind om te voorkomen dat de bal hoger klimt dan gewenst.

plof

Een flop shot is het tegenovergestelde van een punch en is ontworpen om de bal over objecten te nemen. De bal heeft een zeer hoge boogvormige baan vergeleken met de afstand die hij aflegt. Flopshots worden ook gebruikt als de speler wil dat de bal snel stopt wanneer hij de grond raakt.

Een speler kan er ook voor kiezen om een ​​schot aan te passen door discreet te veranderen hoe het wordt genomen, wat resulteert in verschillende typen spin die op de bal worden toegepast:

Trek

Dit gebeurt wanneer een rechtshandige speler de bal vormt om van rechts naar links te reizen. Een linkshandige speler tekent een bal van links naar rechts. Als een schot te veel drawt of onbedoeld tekent, wordt dit een hook genoemd.

Vervagen

Dit is het tegenovergestelde van een gelijkspel waarbij een rechtshandige speler de bal vormt om van links naar rechts te reizen. Een linkshandige speler vervaagt een bal van rechts naar links. Te veel vervaging of onbedoelde vervaging staat bekend als een segment.

Een bal kan ook tijdens een schommel slecht worden geraakt, resulterend in een arm en vaak gênant schot:

Schacht

Dit gebeurt wanneer de speler de bal misslaat. De club raakt de bal te dicht bij de verbinding tussen het clubvlak en de schacht, waardoor de bal dramatisch naar rechts afslaat voor een rechtshandige speler of links voor een linkshandige speler.

Top

Het gebeurt wanneer de club de bal boven zijn horizontale midden raakt. Er wordt veel topspin toegevoegd en de bal rolt meestal over de grond op een zeer korte afstand.

Dik

Het gebeurt wanneer de club de grond te veel raakt voor de bal. Dit neemt veel van de kracht uit de opname tijdens het graven van een grote hoeveelheid materiaal uit de grond, wat betekent dat de bal niet ver reikt. Golfers nemen vaak een 'divot' (een klein stukje van de grasmat) wanneer ze een schot van de vaargeul nemen of ruw, dit is bedoeld en is niet het resultaat van een slechte foto.